Welkom

Eindelijk is het zover! Na jarenlang dromen mag ik je vanaf nu verwelkomen op mijn eigen culinair plekje. Met Quiché wil ik mijn passie voor koken, interieur en natuur samen met jou delen. Met het gebruik van authentieke, gezonde & eerlijke producten breng ik zuiderse herinneringen naar boven en wil ik een uniek moment van gezelligheid creëren. Een moment om alleen maar van te genieten!

Kom langs voor een lekker kopje ambachtelijk gebrande koffie of theemélange, al dan niet samen met een gezonde lunch of zoet tussendoortje. Of spring binnen voor één van onze dagverse take-away maaltijden en geniet er samen verder bij je thuis van, met familie of vrienden.
Heb je een speciaal feestje gepland zoals een etentje, babyborrel of misschien wel huwelijk en wil je eens ‘iets anders’? Ook dan kan je zeker bij Quiché terecht voor een gepersonaliseerd catering concept.
Of ben je gewoon op zoek naar een leuk geschenk? Kom zeker een kijkje nemen in onze keramiek, die handgemaakt wordt door een bevriende Provençaalse potier. Bienvenue à tous!

Mijn verhaal…

‘Bompa, waarom open je zelf geen patisseriewinkeltje?’.
Op het moment van deze nieuwsgierige vraag ben ik amper
vijf à zes jaar oud. Bompa, mijn broer en ik staan zij aan zij in de keuken, al urenlang druk in de weer met het bakken en maken van vers brood, taart, handgesneden frietjes en zoveel meer. Vooral ook niet te vergeten: onze chocoladebroodjes die we à l’improviste in elkaar flansen met de restjes taartdeeg en waarvan we samen –uiteraard welverdiend na al dat harde werk- telkens met fierheid smullen. Dat we volledig onder de bloem zitten en achteraf een goede schrobbeurt in bad kunnen gebruiken, dat maakt ons helemaal niet uit. Integendeel, zelfs op deze prille leeftijd voel ik dat ik deze unieke momenten samen in mijn hart sluit en voor altijd zal koesteren. En zo geschiedde…

Laat ik me even kort voorstellen: ik ben Sarah en ga intussen mijn 29e levensjaar in. En hoewel ik het me als gisteren herinner, is het kleine meisje aan bompa’s zijde inmiddels opgegroeid tot een –ja, ik moet het toch stilaan onder ogen komen- bijna-dertiger. Jaren zijn voorbijgegaan, vol leuke en ook minder leuke momenten. Maar doorheen die tijd had ik telkens één houvast: mijn passie voor koken. Een passie die

als een kleine kiem is ontstaan in het verderzetten van bompa’s traditionele zoete recepten, maar die zich doorheen de jaren steeds verder heeft ontwikkeld dankzij talrijke workshops, opleidingen en heel veel zelfstudie.

“Een pure, eerlijke en rijkelijke keuken”, waarbij ‘rijkelijk’ symbool staat voor de ruime zin van het woord: rijk aan smaken, geuren, kleuren en invloeden. Eten betekent voor mij zoveel meer dan enkel het opeten op zich; het gaat om een totaalbeleving waarbij alle zintuigen geprikkeld worden, niet alleen met kleurrijke en smaakvolle gerechten maar ook met leuk aardewerk, servies, kaarsen, … Kortom: een uniek moment vol levendigheid en gezelligheid aan tafel creëren. Dát is precies wat ik hoop om met Quiché bij elk van jullie aan te kunnen wakkeren. Een gevoel waarvan de kiem in mijn winkeltje wordt gezaaid, en dat verder bij jouw thuis of samen met vrienden en familie uitgroeit tot een gelukzalig moment!